伝統の技と味を守る 和菓子作り体験教室
(WAGASHI CLASS English Follows Japanese)
明治28年(1895年)の創業以来、茶道文化と共に歩んできた丸市菓子舗の和菓子作り体験教室です。
茶道三千家の始祖・千利休ゆかりの地、堺の伝統を今に伝える和菓子作りを、熟練の職人と共に体験していただけます。
体験内容
・和菓子の伝統技法を継承する職人による直接指導
・自家製餡を使用した本格的な和菓子作り
・できたて和菓子の試食
・和菓子の製作体験(お持ち帰り可能)
・手ぶら参加可能
開催情報
所要時間: 90分
料金: お1人様3,300円(税込)
開催可能時間: 完全予約制(最低催行人数4人)
14:00~、15:30
体験できる和菓子
・季節の上生菓子
・大福
※ご希望の商品がある場合にはご連絡ください。
ご予約・お問い合わせ
メール:maruichikashiho@gmail.com
開催ご希望日の1週間前までにご連絡ください。直前のご連絡の場合ご対応できない場合がございます。
アクセス
堺市堺区市之町東1-2-26
営業時間
平日:9:00~18:00
日曜・祝日:9:00~17:00
Traditional Wagashi Making Experience
A Journey Through 130 Years of Japanese Confectionery Art
Welcome to Maruichi Kashiho's Wagashi workshop, where we've been crafting exquisite Japanese confections since 1895. Located in Sakai, the historic hometown of Sen no Rikyu, the founder of Japanese tea ceremony, we continue to preserve and share the art of traditional wagashi making.
Workshop Experience
-Learn directly from master artisans who inherit 130 years of tradition
-Create authentic Japanese confections using our homemade red bean (ANKO) paste
-Master traditional wagashi-making techniques
-Take home your original handmade WAGASHI
What Makes Our Workshop Special
-Authentic techniques rooted in tea ceremony culture
-Premium homemade bean paste known for its refined sweetness
-All tools and ingredients provided
Workshop Details
Duration: 90 minutes
Fee: ¥3,300 per person (tax included)
Sessions: Reservation basis (min. 4 people)
2:00 PM ~ 3:30PM~
Types of Wagashi You Can Make
-Seasonal fresh wagashi (Namagashi)
-DAIFUKU MOCHI
Booking & Inquiries
Email: maruichikashiho@gmail.com
7day prior reservations available (subject to availability)
Location
1-2-26 Ichinomachi Higashi, Sakai-ku, Sakai City
Business Hours
Weekdays: 9:00 AM - 6:00 PM
Sundays & Holidays: 9:00 AM - 5:00 PM